Terapie de cuplu

Ce inseamna “terapie de cuplu” si de ce ar trebui sa o incercam? La terapie de cuplu ajung doua persoane, in general partenerii unui cuplu, pentru a lucra cu un terapeut specializat, in scopul rezolvarii problemelor dintre parteneri si imbunatatirii relatiei. Acest proces poate fi dificil la inceput, dar este extrem de eficient pentru imbunatatirea calitatii vietii de cuplu si, uneori, pentru salvarea relatiei.

De ce si, mai ales, cand ar trebui sa mergeti la terapie de cuplu? Atunci cand simtiti ca relatia dvs. nu merge bine sau daca aveti probleme repetate (certuri, atmosfera tensionata, probleme legate de fidelitate etc) care nu au putut fi rezolvate de catre parteneri pana acum. Terapia de cuplu va ofera oportunitatea de a lucra cu un expert in relatii care va poate ajuta sa intelegeti problemele si sa gasiti solutii pentru a le rezolva.

Ce ii poate impiedica pe oameni sa mearga la terapie de cuplu? Pentru unii oameni, un proces de terapie poate parea “stanjenitor”, “scump” sau “inutil”. Desigur, aceste ingrijorari sunt de inteles. Uneori este dificil in terapie, mai ales la inceput, ┬ápana cand partenerii cuplului se familiarizeaza cu modul de lucru si se creeaza relatia cu terapeutul. In ceea ce priveste costul, acesta poate varia in functie de terapeut si de zona din care sunteti insa acest cost poate fi considerat un investitie in relatia si in bunastarea dvs.

 

Psiholog Simona Mocioi,
Terapeut de cuplu si familie

Cuplu-impreuna-la-terapie